top of page

40. İstanbul Film Festivali Ulusal Yarışma Filmleri Belli Oldu

haberler-1.jpg

19.04.2021

Bu yıl 40.’sı düzenlenecek olan İstanbul Film Festivali’nin Ulusal Yarışma finalistleri seçildi.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen İstanbul Film Festivali, bu yıl 40. yaşını kutluyor. Nisan’da uluslararası seçkisiyle başlayan festivalin Ulusal Yarışma bölümünde yarışacak filmleri geçtiğimiz hafta belli oldu. Önümüzdeki sezonda sinemalarda izleyeceğimiz filmlerimizden İnsanlar İkiye Ayrılır, Av ve Cemil Şov finalistler arasında!

Emre Akay’ın başrollerinde Billur Melis Koç ve Ahmet Rıfat Şungar’ın yer aldığı filmi AV, bir baskının ardından arkası kesilmeyen, vahşi doğaya kadar uzanan uzun bir kovalamacayı anlatıyor. Film, Birmingham Cine-Excess festivalinden En İyi Film ödülünü kazanmıştı.

Barış Sarhan’ın ilk uzun metrajı, 50. Uluslararası Rotterdam Film Festivali’nde dünya prömiyerini yapan CEMİL ŞOV, ünlü olmanın karanlık cazibesine odaklanıyor. Oyuncu kadrosunda Ozan Çelik, Nesrin Cavadzade, Alican Yücesoy ve Cezmi Baskın gibi ünlü oyuncuların yer aldığı filmde, oyuncu olmak isteyen bir AVM güvenlik memurunun trajikomik hikâyesi anlatılıyor.

Tunç Şahin’in son filmi İNSANLAR İKİYE AYRILIR, görevleri borçlu insanları psikolojik baskı ile köşeye sıkıştırarak, yapabilecekleri en yüksek tahsilatı yapmak olan Duygu ve Bahadır’ın, Ceren Gürel adlı bir borçlunun dosyasını takip etmeye başlamasıyla ilgili. Başrollerde Burcu Biricik, Pınar Deniz ve Aras Aydın yer alıyor. Film, Antalya Altın Portakal Film Festivali’nden En İyi Senaryo ve En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödüllerini kazanmıştı.

bottom of page