top of page

78. Altın Küre Adayı Filmlerimiz

haberler-1.jpg

04.02.2021

28 Şubat’ta sahiplerini bulacak olan 78. Altın Küre adayları dün açıklandı.

Hikayesi, oyunculukları ve atmosferiyle oldukça çarpıcı bir yapım olan BABA (The Father) kazandığı dört adaylıkla öne çıkan filmler arasında yer aldı. Film, dram kategorisinde En İyi Film, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ve En İyi Senaryo dallarında aday oldu. Anthony Hopkins ve Olivia Colman’ın başrolleri paylaştığı film, uzun zamandır yalnız yaşayan huysuz bir baba ve günlük hayatının içinde babasının isteklerine de yetişmeye çalışan kızının çatışmalı ve duygusal hikâyesine odaklanıyor.

Andy Samberg’in başrolünde yer aldığı, bu senenin en eğlenceli filmlerinden olan PALM SPRINGS, Komedi/Müzikal kategorisinde En İyi Film ve En İyi Erkek Oyuncu dallarında adaylık kazandı. Charles Dickens’ın klasik romanına uçuk kaçık bir yorum getiren DAVID COPPERFIELD’IN ÇOK KİŞİSEL HİKAYESİ’nin başrolü Dev Patel de En İyi Erkek Oyuncu adaylığı aldı.

Yabancı Dilde En İyi Film kategorisinde ise iki filmimiz yer alıyor: Adından oldukça söz ettiren Kore filmi MINARI ve aynı zamanda ülkesinin Oscar adayı da olan Fransız yapımı İKİMİZ (The Two of Us).

Yepyeni ve heyecan verici filmlerimizle yakında salonlarda görüşmeyi diliyoruz!

bottom of page