top of page

Radyoaktif Google Play'de

haberler-1.jpg

26.01.2021

İlham alacağınız gerçek bir hikâyeyi keşfetmeye hazır olun.

Radyoaktivite terimini ilk kez kullanan, icatlarıyla bugün bile hayatlarımızı şekillendirmeye devam eden bilim insanı Marie Curie’nin hayatı RADYOAKTİF filmiyle evlerimize konuk oluyor. Filmi şimdilik Google Play’den, çok yakında iTunes’dan satın alarak ya da kiralayarak izleyebilirsiniz.

Oscar adayı oyuncu Rosamund Pike’ın Marie Curie rolünde izleyenleri kendine hayran bıraktığı filmin oyuncu kadrosunda İngiliz oyuncular Sam Riley ve Aneurin Barnard da bulunuyor. Persepolis’le tanıdığımız Oscar adayı yönetmen Marjane Satrapi’nin oturduğu RADYOAKTİF, Curie’nin çalışmalarının, yine dönüştürücü etkileri ve tehlikeli yan ürünleriyle 20. yüzyıla ve hayatlarımıza nasıl şekil verdiğini cesur bir tasvirle anlatıyor.

Marie Curie’nin kendisi gibi bilim insanı olan Pierre Curie ile tanışıp evlenmesinden sonra birlikte radyoaktiviteyi keşfeden çift, bilimi yepyeni bir yola sokar. Curie’lerin dünyayı değiştiren dehaları ve kazandıkları Nobel Ödülü, özverili çifti uluslararası çapta ilgi odağı yapar.

Filmle ilgili detaylı bilgi ve izleme linkleri https://www.birfilm.net/evde/Radyoaktif adresinde.

bottom of page