top of page

Salinger Yılım, İstanbul Film Festivali Mart Seçkisi’nde

haberler-1.jpg

24.02.2021

Eğlenceli film 26-31 Mart tarihlerinde gösterimde olacak.

İstanbul Film Festivali’nin aylık çevrimiçi gösterimleri hız kesmeden devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda Mükemmel Aday (The Perfect Candidate), Çarpışma (Crash), Yuva (The Nest), 85 Yazı (Summer of 85) gibi filmlerimizin yer aldığı festivalin Mart ayı seçkisinde SALINGER YILIM (My Salinger Year) yer alıyor.

Joanna Rakoff’un aynı isimli romanından uyarlanan, Philippe Falardeau’un yazıp yönettiği filmin başrollerini Margaret Qualley ve Oscar adayı başarılı oyuncu Sigourney Weaver paylaşıyor. Film, yazar olma hayali olan Joanna’ya odaklanıyor. Joanna, J.D Salinger’ın eski moda ve huysuz edebiyat ajansının sahibi Margaret’in asistanı olarak işe başlar. Oradaki esas işi, Salinger’ın hayranlarından gelen yüzlerce mektubu okumaktır, ancak dünyanın dört bir yanından gelen dokunaklı mektupları okudukça, ajansın standart yanıtlarını bir kenara bırakır ve içinden gelenleri yazmaya başlar. Joanna, mektuplarında büyük bir yazar gibi davranırken aslında kendini keşfetmeye başlamıştır.

Joanna Rakoff’un gerçek anılarından uyarlanan bu edebiyat ve tutku dolu filmi kaçırmayın! 26-31 Mart tarihleri arasında izleyebileceğiniz filmle ilgili detaylara https://filmonline.iksv.org/ adresinden ulaşabilirsiniz.

bottom of page